Nemate korisničko ime? Registrirajte se!

Košarica (0) 0,00 kn

Košarica

Ukupno artikala: 0
Ukupni iznos: 0,00 kn

Oglašavanje

Čudnovata pjesma gospodina Stihovića - NOVO

Čudnovata pjesma gospodina Stihovića - NOVO

Čudnovata pjesma gospodina Stihovića veseli je igrokaz u stihu, namijenjen prije svega djeci, ali koji će rado čitati i odrasli. Tekst je zahvaljujući svojemu obliku, tonu, primjerenoj dužini prikladan i za postavljanje na scenu, osobito (ali nipošto samo) na školskim priredbama.

Radnja je naoko jednostavna: pjesnik mučen stvaralačkom krizom gubi papirić s dva stiha, koji zatim kreće na putovanje, prelazeći iz ruke u ruku, da bi se na kraju, već gotovo zaboravljen, vratio pjesniku. Uvedeni glasom pripovjedača, pred nama se pojavljuju različiti likovi – neki su od njih odrasli, neki su djeca – svaki sa svojom mukom i sa svojim glasom, različitim od drugih. Listić sa stihovima kao čarolijom pomaže svima i mijenja im živote, a da oni nisu ni svjesni što je promjenu uzrokovalo – stihove su pročitali, začudili se i zaboravili.

Poteškoće koje stihovi na svojem neobičnom putu rješavaju najrazličitije su prirode – za nekoga je to bolesna krava, za nekoga dječji prkos, za nekoga zaslijepljenost novcem, za nekoga kreativna blokada. Sve su te situacije životne; čitatelji, mali i veliki jednako, mogu ih prepoznati kao bliske ili čak svoje, identificirati se s njima.

Ova vesela igra pamtljivim i privlačnim stihovima na nenametljiv način potiče na razmišljanje o životu, vrijednostima, moralu, a prije svega vraća vjeru u moć pisane riječi.

dr. Ivana Olujić 

 

Slikovnicu možete prelistati na:
http://nakladanika.hr/knjiga/cudnovata-pjesma-gospodina-stihovica-788.html