Nemate korisničko ime? Registrirajte se!

Košarica (0) 0,00 kn

Oglašavanje

Cd Čituljica 1 (od 5 do 7 god)

Cd Čituljica 1 (od 5 do 7 god)
Autor:
Mirjana Martan
Cijena:
69,00
Internet cijena:
69,00
Vaša ušteda:
-

Vježbe za savladavanje čitalačkih vještina:

- prepoznavanje slova
- glasovna analiza i sinteza
- prepoznavanje slogova
- razvoj fonematskog sluha
- razvoj pažnje
- razvoj vizualne percepcije
- razvoj pamćenja

 

Instalacija

CD Čituljica 1 i Čituljica 2 pokreću se bez instalacije, direktno sa CD-a i rade na svakom kompjutoru koji ima instalirane Windowse 98, 2000, NT, XP, Vistu ili Windows 7. Pokreću se automatski ili klikom na datoteku Cituljica1/Cituljica2.


Čitanje

Predčitalačke vještine su preduvjet za razvoj čitalačkih vještina. Početne predčitalačke vještine razvijaju se kod djeteta između 2 i pol i 3 godine kada dijete prepoznaje da netko čita ili piše te da pisani tekst prenosi neku poruku. Između 4. i 5. godine dijete počinje primjećivati razliku u slovima, a oko pete godine počinje se pojavljivati i svijest o tome da se svaka riječ sastoji od zasebnih glasova. Između pete i šeste godine dijete počinje rastavljati riječ na
glasove te počinje spoznavati rimu. Između šeste i sedme godine, a može i prije, dijete počinje savladavati abecedno načelo (zamjenu slova glasom) te se kod njega počinje razvijati glasovna osjetljivost. Da bi se čitanje dobro razvilo dijete mora razviti spoznaju o korespodenciji između slova i glasa (jedan glas - jedno slovo), a tome prethodi razvoj slušne analize i sinteze, odnosno sposobnost rastavljanja riječi na glasove te ponovno sastavljanje glasova u istom poretku u riječ.
Predčitalačke i čitalačke vještine mogu se razviti bolje i brže ako djetetu njegovo svakodnevno okruženje nudi motivaciju za čitanje kroz slikovnice ili razne igre. Čitanje uvijek mora biti zabavno, a djetetu treba dopustiti i da samo istražuje te da samo pokušava pročitati riječ ili rečenicu ili ispričati priču.