Nemate korisničko ime? Registrirajte se!

Košarica (0) 0,00 kn

Oglašavanje

Upoznaj Zagreb

Upoznaj Zagreb
Autor:
Vesna Stričević
Ilustrator:
Gordana Ivković, Mirela Bielen Ivanković
ISBN:
978-953-7284-47-3
Format:
19,5x25
Uvez:
tvrdi
Broj stranica:
100
Cijena:
120,00
Internet cijena:
110,00
Vaša ušteda:
10,00

Upoznaj Zagreb zanimljiva je i zabavna knjiga koja će vas s mnoštvom fotografija i duhovitih ilustracija uvjeriti da povijest ne mora biti dosadna, a posjet muzejima može postati uzbudljiva i vesela avantura. Ovaj ne sasvim običan vodič povest će vas u istraživanje grada i iznenaditi s raznovrsnim i malo poznatim podacima i pričama.

Svi znaju što je Zlatna bula i čuli su priče o Krvavom mostu, ali znate li gdje su u Zagrebu rasle naranče? Kako je nastalo jezero Jarun? Po čemu je Koturaška ulica dobila ime? Koja je ulica najkraća, a koja najduža u gradu? Znate li da Zagreb ima svoj asteroid?

Uz obilje zanimljivosti i legendi koje će vam zagolicati maštu saznat ćete kako se nekada živjelo, što je mučilo šegrte, kako se plesalo, tko su bili nažigači, a što nečastiva kolica i zašto su Zagrepčani proganjali balone. Upoznat ćete ljekarnike i vještice, povijesne osobe, genijalne izumitelje i još mnogo drugih likova iz zagrebačkog života.

Osim toga, dobit ćete odgovore na uvijek ista, teška pitanja – kamo otići i što pogledati, i na još teže pitanje – kamo otići s djecom. U knjizi ćete pronaći i brojne informacije o raznim igraonicama, predstavama, festivalima i događanjima u gradu.

Knjiga Upoznaj Zagreb namijenjena je mladim čitateljima, roditeljima, učiteljima i svima koji žele upoznati Zagreb – ili misle da ga poznaju.